Antwerp

Posted by Unknown On 11 Mayıs 2013 Cumartesi 0 yorum

AntwerpBelçika’nın liman kenti olan Antwerp aynı zamanda Avrupa2nın en eski yerleşim bölgelerinden biridir.

Kent, dünyanın dördüncü, Avrupa'nın ise ikinci büyük limanına sahiptir. Antwerp’ün içinden geçen Schelde nehri yaklaşık 350 kilometre boyunca karaya doğru girerek doğal liman oluşturmuştur ve böylece büyük gemilerin bile seyir yapmasına olanak sağlamıştır. Liman zamanla o kadar değer kazanmıştır ki gemi geçiş seferlerine engel olmasın diye nehir üzerinde hiçbir köprü inşa edilmemiştir.
427 binlik nüfusuyla Antwerp Belçika’nın başkent Brüksel’den sonraki ikinci büyük şehridir.
Çok eski bir kent olan Antwerp, Avrupa’nın uzun süreler boyunca önemli ticaret merkezlerinden birisi olmuştur. Schelde Irmağı üzerinde kurulmuş olan şehrin bugünkü konumuna ulaşmasındaki en büyük etkenler nehir ve oluşturduğu doğal limandır.
Ortaçağ zamanında önemli tüccarlar İstanbul'dan ipek ve baharat yükledikleri kervanlarını Almanya üzerinden bu şehre getirirlermiş ve bu malların karşılığında da kumaşlar alırlarmış. Ticaretin önemli geçim kaynağı olan şehir özellikle 16. yüzyılın ortalarında inanılmaz derecede zengindi.
Kentte 1.000'den fazla tüccarın yaşadığı ve günde ortalama 500 geminin limana giriş yaptığı bilinmektedir.
Günümüzde antwerp2teki başta gelen sanayi dalları elmas işlemeciliği, şeker üretimi, cam ve gemi yapımcılığıdır. Ayrıca şehrin, otomobil, besine ve elektronik sanayisi de oldukça gelişmiştir.
Antwerp geziniz boyunca pek çok cadde ve sokakta sizlere 16. yüzyılda zengin tüccarlar tarafından yaptırılmış evler eşlik edecektir. Kentin en güzel yapısı ise ünlü katerdalidir. Çok zarif bir şekilde ince bir oya gibi işlenmiştir bu yapı. Şehirde ayrıca oldukça hoş görünümlü bir belediye binası ve pek çok müze vardır.

0 yorum :

Yorum Gönder