Antwerp Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Posted by Unknown On 11 Mayıs 2013 Cumartesi 0 yorum

Antwerp Yapılacak Şeyler - Görülecek YerlerBelçika’nın önemli Ortaçağ şehirlerinden olan Antwerp’te limanı dolaşabilir, Belçika çikolata ve biralarının tadına bakabilirsiniz.

Antwerp söz konusu ise bahsetmemiz gereken ilk şey aslında pırlantadır. Antwerp şehri, dünyadaki en gösterişli taşların ticari merkezi olarak görülmektedir. Aynı zamanda dünyadaki en önemli limanlardan birisi de bu kentte bulunmaktadır. Bu nedenle de Antwerp için tam bir ticari merkezdir diyebiliriz.
Antwerp geziniz boyunca pek çok Ortaçağ’dan kalma ve Barok mimarisi örneği olan tarihi binayı görme şansı elde edeceksiniz. Ayrıca şehrin oldukça hoş görünümlü bir de belediye binası bulunmaktadır.
Antwerp’deyken alışveriş için şehrin moda merkezi olan Meir Sokağı’nı ziyaret edebilirsiniz. Burada çeşitli sokak sanatçılarının gösterilerine de şahit olabilirsiniz.
Şehirde 4000’den fazla hayvanı barındıran bir de hayvanat bahçesi bulunuyor. 100 yıldan fazla uzun süredir hizmet veren bu hayvanat bahçesi de yine vaktiniz olduğunda ziyaret edebileceğiniz yerlerden.
Sanatseverler için ise önerimiz güney rıhtımına yakın konumdaki Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi. Bu müzede Hollandalı ustaların resim koleksiyonlarını görebilirsiniz.
Ayrıca tabiki Belçika şehirlerinden birinde olduğunuzu unutmamanızı ve dillere destan Belçika çikolatalarının tadına bakmanızı öneririz. Hediye olarak ise dönüşte sevdiklerinize yine Belçika’ya has olan dantellerden götürebilirsiniz.
Keyifli bir Antwerp ve Belçika gezisi geçirmenizi dileriz.

0 yorum :

Yorum Gönder