Amsterdam Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Posted by Unknown On 11 Mayıs 2013 Cumartesi 0 yorum

Amsterdam Yapılacak Şeyler - Görülecek YerlerHollanda'nın nüfus açısından en büyük, kültürel ve parasal yönden de en önemli kentidir Amsterdam.

Amsterdam, Hollanda’nın başkenti olmasına rağmen yüzölçümü açısından bakıldığında oldukça küçük bir alana yayılmıştır. Bu sebeple de şehri 2 veya 3 günde tamamen gezmeniz mümkündür.
Amsterdam tam anlamıyla bir kanallar şehridir. Şehir merkezinde kanallar iç içe geçmiştir ve yarım ayı andırmaktadır. Tarihi dönemlerde şehirdeki savunmayı gerçekleştirmek için açılan bu kanallar günümüzde turistik anlamda önem taşımaktadırlar.
Amsterdam’ı boydan boya kısa bir sürede gezip görmek istiyorsanız sizlere kanal turlarını şiddetle tavsiye ederiz. Yaklaşık 45 dakikalık bu turlarla sağda ve solda dizilmiş olan ve 17. Yüzyıldan kalma pek çok hoş mimarili Hollanda yapısını da görme şansı elde edebilirsiniz.
Amsterdam’ın en önemli meydanı Dam Meydanı’dır. Amsterdam’ı dolaşmaya bu meydandan başlamanız uygun olabilir. Müzelerden ise ünlü Van Gogh Müzesi’ni Amsterdam’a gelmişken mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz.
Amsterdam ayrıca tütün ve bira kentidir. Buradaki coffeshop adı verilen küçük dükkanlardan tütün alabilir ve deneyebilirsiniz. Ayrıca bira yapım merkezlerini dolaşabilir ve biranın sunumunun nasıl yapıldığını öğrenerek farklı bir deneyim elde edebilirsiniz.
Amsterdam az önce belirttiğimiz gibi oldukça küçük bir şehir. Bu sebeple burda gezip görmek istediğiniz yerler bittiğinde Rotterdam’a geçebilirsiniz. Rotterdam’da Avrupa’daki en önemli ticari limanlardan birisi bulunmaktadır.
Amsterdam’da ulaşım için ise şehrin her yanına ağ gibi örülmüş olan metro ve tramvay hatlarını kullanabilirsiniz. Ama daha pratik bir yol düşünürseniz sizlere bisikleti öneririz. Şehir oldukça düz bir alana kuruludur ve hemen hemen her köşede bisiklet kiralayan dükkanlar mevcuttur.
Eğer uygun tarihlerde Amsterdam’da olursanız Ajax Amsterdam Stadyumu’nda maç izlemenin keyfini de çıkarabilirsiniz. Maç oynanmadığı tarihlerde de burayı ziyaret edebilirsiniz. Giriş için ücret ödemeniz gerekmektedir.

0 yorum :

Yorum Gönder