Abu Dhabi

Posted by Unknown On 11 Mayıs 2013 Cumartesi 0 yorum
Abu DhabiBasra Körfezi kıyısında yer alan şehrin nüfusu 1.000.000 civarındadır. 1971 yılında başkent olan Abu Dabi petrol gelirleri sayesinde günümüzde modern bir şehir haline gelmiştir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin orta kuzeyinde yer alan Abu Dhabi, BAE’nin ve adını aldığı Abu Dabi Emirliği’nin başkentidir. Abu Dabi Emirliği, ülke topraklarının %80’ini içine alır. Bulunduğu emirliğin en büyük kenti olan başkent Abu Dhabi, deniz seviyesine yakın yükseltiye sahip bir ada üzerinde bulunur. Kent topraklarının %70’i çöl ile kaplıdır. Diğer körfez ülkelerinde olduğu gibi çöl iklimi hâkimdir.
Tek bir ada üzerinde yer alan Abu Dhabi’ye ait birçok semt, ülkenin ana toprakları üzerinde bulunur. 200’den fazla adayı içine alan başkent, iki köprüyle ülke topraklarına bağlanır. Dünyanın en zengin kenti olarak nitelendirilen Abu Dhabi, geçmişin izleri ile modern dünyanın ihtişamını bir arada yaşatır.
Abu Dhabi’nin sahip olduğu zenginlik, kentin her yerinde kendini gösterir. Gösterişli yaşam ve eski kent pazarları, moda ve geleneksel yaşam ahenk içinde bir arada yaşar. Abu Dhabi, yüksek binalar, ihtişamlı oteller ve geniş bulvarlarıyla insana gülümseyen bir kenttir. Gökdelenlerin kapladığı başkentin büyük bir bölümünde Manhattan’ı andıran manzaralar bulunur. 200’den fazla adadan oluşan takımada görüntüsü, sakin plajlar, hayret uyandıran deniz yaşamı, gür bitkilerin süslediği vahalar, muhteşem çöl safarileri, zengin bitki örtüsü ve hayvan âlemi, görkemli arkeolojik yapılar, çok yönlü kültür ve eğlence yaşamı, sıra dışı tecrübeler yaşatmak için ziyaretçilerini bekler.
“Ada Kenti”, 400 km boyunca uzanan bir kıyı boyuna sahiptir. Dünyanın en iyi korunan plajlarına ev sahipliği yapan Abu Dhabi; Al Raha ve Al Dana Bayan Plajları’na, Breakwater ve Corniche’e akın eden binlerce turistin hayran kaldığı kentlerden biridir. Plaj tutkunları için mükemmel bir yer olan Al Raha’nın plajları halka açıktır. Abu Dhabi Adası’nın muhteşem deniz kıyısı boyunca uzanan Corniche Bulvarı, kentin en popüler yerlerinden biridir. Körfezin en güzel kıyı bölgelerinden biri olan Breakwater, kristal ve turkuaz suların ürünü bir doğa harikasıdır. Corniche, bir geçit ile bu bölgeye bağlıdır.
Abu Dhabi, çok sayıda heyecan verici park, hayvanat bahçesi ve korunan doğa alanına sahiptir. Sheikh Khalifa Parkı, Hili Eğlence (Fun) Kenti, Al Ain Hayvanat Bahçesi ve Mushrif Çocuk Bahçesi, bu alanlardan birkaçıdır.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi, parlak ve zengin bir kültüre sahiptir. Müzeler, galeriler, el sanatları, halk sanatları, müzik, tiyatro, konserler, festivaller ve daha birçok değer, kent kültürünün en önemli parçaları arasında yer alır.
Moda ve gelenek, Abu Dhabi’de aynı atmosferden soluklanır. Fazlasıyla modern alışveriş merkezleri, butikler, geleneksel çarşılar ve yerel alışveriş mekânları, her türlü merakı giderecek alternatiflere sahiptir. Kent merkezindeki çarşı, kaliteli el sanatları için mükemmel bir yer olarak dururken modern alışveriş mekânları dünyanın en bilinen markalarına ev sahipliği yapar. Başkentte, 18’den fazla büyük alışveriş merkezi bulunur.

0 yorum :

Yorum Gönder