Amerika'nın en çok ziyaret edilen yerleri

Posted by Unknown On 13 Haziran 2013 Perşembe 0 yorum
Times Square 35 milyon kişiTimes Square Broadway
7. Sokağın ve 42. Caddenin kesişmesinden oluşmuştur. Coğrafi olarak şehrin kalbi olduğu gibi manevi olarak da şehrin kalbi olarak kabul edilir. 1904 yılının yılbaşı akşamı, Times Meydanına ismini veren New York Times'ın meydandaki yeni binalarına taşınmasının hava-i fişeklerle kutlanmasıyla yeni bir gelenek başladı ve her yıl yılbaşı bu meydanda hava-i fişeklerle kutlanmaya başladı. Bu gelenek hala devam etmektedir. Her yıl meydanda oluşan binlerce kişilik kalabalık yeni yılı gösteren meşhur ışıklı topun inişini seyreder. Bu yıl 35 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.
 Las Vegas
ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan Mojave Çölü üzerinde kurulu, kumar ve eğlence yerleriyle ünlü bir kent. Las Vegas muhteşem şovları ve kumarhaneleriyle gidenleri büyüler. Las Vegas, 31 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.
Memorial Park, Washington, D.C.
Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentidir. D.C. kısaltmasının açılımı "District of Columbia" (Kolumbiya Bölgesi)'dir. Maryland ve Virginia eyaletlerinin arasında yer alır. Kendi başına bir eyalet değildir ve hiçbir eyaletin sınırları içinde yer almaz. Memorial Park, 24 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.
Las Vegas, 31 milyon kişiDisney Land
"Bu mutluluk dolu yere gelen herkese hoş geldiniz... Disneyland sizin yeriniz. Burada hatıralarınızda kalan güzellikleri ve geleceğin getireceği değişimleri göreceksiniz. Disneyland hayallere , geleceğin gerçeklerine ve Amerika'ya Amerika yapar değerlere adanmıştır. Bu hayaller dünyanın eğlence ve güzelliklerini yaratacaktır." Walter Elias Disney, yani Miki'yi, Gufi'yi ve daha binlerce çizgi roman karakterinin ortaya çıkarılmasını sağlayan kişi, işte böyle tanımlıyor, dünyanın en büyük eğlence imparatorluğunu... Disneyland, Walt Disney'in aileleri bir araya getirme düşlerinin en önemli adımlarından biriydi. Dünyanın bir çok yerinde sonradan açılan eğlence parkları belki ondan daha büyük ve ihtişamlıdır ama, hepsi buradan esinlenmiştir ve Walt Disney'in yürüdüğü bu yollardan geçerek oluşturulmuştur. Disneyland Florida 17 milyon kişi tarafından, Disneyland California 15 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.
Fisherman’s Wharf ve Golden Gate San Fransisco
14 milyon kişi taraından ziyaret edildi. Fisherman Limanı'ndan San Francisco yakınındaki ada ve yarımadalara, Sausalito ve Tiburon'a vapurlar çalışıyor. Her gün işe gidip gelenlerin yanı sıra yabancı ziyaretçiler de vapurları kullanıyor. Ünlü Golden Gate Köprüsü ve şehir, körfezin hiç dinmeyen sisleri içinde bir görünüp bir kayboluyor.
Golden Gate Köprüsü, San Francisco
Körfezi'nin kuzey ve güney yakasını birleştiriyor. Hizmete 1937'de giren kızıl renkli çelik köprü, film endüstrisi sayesinde bütün dünyanın tanıdığı bir imge oldu, dolayısıyla turistler için de en güzel hatıra fotoğrafı yeri.
Memorial Park, 24 milyon kişiSmoky Mountain National Parkı
Kuzey Carolina ve Tennessee arasında yer alır.   Dünya bitki ve hayvan yaşamı, antik dağların güzelliği ve sahip olduğu kültürel özellikleriyle Amerika'nın en çok ziyaret edilen ulusal parkıdır. 2009 yılında parkın parkın 75. Yıldönümü kutlanıyor.
San Antonio
Türkiye’de televizyonun tek kanallı olduğu yıllarda bol bol izlediğimiz kovboy fimlerinden ve özellikle ‘Sueellen’li Ceyar’lı Dallas dizisinden tanıdığımız Teksas’a hiç benzemiyor. Bu farklı şehir Amerika’dan çok Meksika’da olduğunuzu hissettiriyor. Yöreye Tex-Mex adı verilen karma bir kültür yapısı hakim. Özellikle yemeklerin tanımında kullanılıyor. Küçük kasaba görünümüne karşın 2 milyonluk bir nüfusu barındıran şehirde hayat sakin sakin akmakta. Kimse bir yerlere koşmuyor, telaş etmiyor, gevşeklik tüm şehrin hakimi. Bu yavaşlıktan yola çıkarak içinde bulundukları zaman dilimini ‘San Antonio Standart Time’ olarak adlandırıyorlar. Tarifsiz güzellikteki yemekleri, müzikten plastik sanatlara kadar her detayı Meksika’yı çağrıştıran müze ve eğlence parklarıyla San Antonio çok çekici. Kanıtı; şehri her yıl ziyaret eden 5 milyonu aşkın turist.
Metropolitan Müzesi, NY
Müzeyi gezmek tüm gününüzü alacak, ama buna kesinlikle değecek bir plan olacaktır. Müzede 1870'den bu yana toplanmış 2 milyondan fazla sanat eseri bulunuyor.  Girişi ve balkondaki kafelerden birinin resimlerini ekte görebilirsiniz. İki katlı müzenin giriş katında çok geniş bir Eski Mısır bölümü, yine aynı şekilde geniş bir Yunan ve Eski Roma bölümü, Modern Sanat bölümü, Ortaçağ Sanatı bölümü, Afrika ve Okyanusya kültürüne ait bir bölüm, Silahlar ve Savaş Aletleri bölümü ve çok geniş Avrupa Heykel ve Dekoratif Sanatlar bölümü var.
Faneuil Hall, BostonWaikiki Beach Honolulu
Hawaii Diomand Head ile çevrelenmiş dünyanın en çok tırmanılan volkanlarından (sönmüş) biri olan ve yaklaşık 2 mil boyunca devam eden beyaz kum ve palmiyelerle bu muhteşem plaj neredeyse her zaman turistler ve sörfçülerle doludur. Plajın en derin noktası açık pembe renkli Roval Hawaiian Oteli önündedir ve yaklaşık 100 fit derinliğindedir. Küvet şeklindeki turkuaz renkli su yüzmek için idealdir ve dalgalar genelde yüksek değildir. Plajın en güvenli noktası ise Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa Oteli önündeki bölümdür. Burada yüzme bilmeyenler bile sahilin güzel manzarasını görmek için kıyıdan uzağa açılabilirler. Sahilden birkaç blok içerde “Bailey’s Antiques and Aloha Shirts” adındaki dükkâna uğrayın. Bu dükkânda 4$ gibi ucuz bir fiyata Hawaii gömlekleri bulabilirisiniz. Yeni aldığınız gömleğinizi giyin ve Royal Hawaiian’a gidin pembe bir plaj şemsiyesinin altında oturun, Ledward Kaapana’nın gitarından gelen ada melodileriyle yorgunluğunuzu atın. Ve son olarak volkanik adanın yeni gözde mekânı olan RumFire’da Hawaii içkinizi yudumlayın.

0 yorum :

Yorum Gönder