Batum Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Posted by Unknown On 11 Mayıs 2013 Cumartesi 0 yorum

Batum Yapılacak Şeyler - Görülecek YerlerDoğu Karadeniz’deki kapı komşumuz Batum keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal güzellikleri ile sizleri bekliyor.

Artvin’in Hopa ilçesinden kalkan minibüslerle yapacağınız 20 km’lik bir yolculuktan ve basit bir pasaport kontrolünden sonra ulaşacağınız Batum kısa tatilleriniz ve günübirlik gezileriniz için tercih edebileceğiniz yerlerden biri. Batum’da yapmanızı önerdiğimiz şeyler ise şöyle:
Batum Karadeniz’de oldukça eski bir yerleşim bölgesi. Bu nedenle yapacağınız gezi sırasında görebileceğiniz tarihi eserler de var. Roma döneminden kalma Apsaros Kalesi, kale içinde bulunan Aziz Matthias Anıt Mezarı ve Osmanlı döneminde kalma hamam, şehrin en büyük kilisesi olan Virgin Mary Kilisesi gezi rotanızda mutlaka bulunsun.
Tarihi yerlerin yanı sıra Batum doğal güzelliklere de sahip bir şehir. Kilometrelerce uzunluğa sahip sahil şeridi ve tertemiz plajlarözellikle yaz aylarında kentin en çok tercih edilen bölgesi. Siz de bu sahil şeridinde denizin, güneşin ve kumun tadını çıkarabilir, keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.
Şehrin en yüksek noktası olan Sputnik Tepesi’ne çıkıp Batum’a bir de yukarıdan bakabilir, gün batımını eşliğinde güzel şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
Eğer doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz dünyanın en büyük botanik parklarından biri olan Batum Botanik Bahçesi’ni ve Batum Devlet Parkı’nı gezebilir, buradaki kafelerde keyifli bir kahve molası verebilir, park içine yayılmış heykelleri görebilir, sayısız çeşit ve renkteki bitkileri keşfedebilirsiniz.
Sahilde yer alan Akvaryum’u gezebilir, içerideki hayvanat bahçesini görebilirsiniz.
Casinoları ile ünlü otelleri keşfedebilir, Batum gece hayatında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder