Barselona Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Posted by Unknown On 11 Mayıs 2013 Cumartesi 0 yorum

Barselona Yapılacak Şeyler - Görülecek YerlerBarselona’nın görkemli tarihinin yanı sıra gastronomi kültüründen ve enteresan modernizminden büyüleneceğiniz bir tatil sizi bekliyor.

Barselona kentinin havası, diğer İspanya ve Avrupa kentlerinden çok farklıdır. Bu şehirde yürürken tarihi görkemli yapıların hemen yanı başında geometrik yapılar göreceksiniz. Plaja metroyla gidebilmenin rahatlığını sonuna kadar hissedip, İspanyol mutfağının eşsiz örneklerinin tadına bakacaksınız belki de…
Barselona denilince pek çoğumuzun aklına Picasso, Miro, Dali ve Gaudi gibi sanatçıların yıllarca burada yaşamış olduğu gerçeği gelir. Zaten şehrin büyülü atmosferi bizlere sokaklarda gezdiğimiz zamanlarda bu sanatsal yapıyı haykırır güzelliktedir.
Modernizmin öncüsü ve art nouveau tarzının çılgın uygulayıcısı Gaudi’nin dünyaca ünlü eserlerini görerek başlayabilirsiniz Barselona turunuza. Sagrada Familia Gaudi’nin ustalık eseri olarak adlandırılır. Bu muhteşem yapıyı mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Üzerindeki işlemeler ve oymalar hayranlık verici güzelliktedir.
Yine Gaudi’ye ait olan Casa Mila ve Casa Batllo evleri de eşsiz mimariye sahip yapılardandır. Bu yapıları da görmenizi tavsiye ederiz.
Barselona’da dinlenmek için ise gidebileceğiniz en büyüleyici yer kesinlikle Park Güell’dir. Yine bir Gaudi eseri olan bu park adeta Jurassic Park’ı andırıyor. Oldukça değişik mimarisi olan park bir tepenin üstünde yer almaktadır.
Barselona’da alışveriş için Las Ramblas caddesini gezebilirsiniz. Burası aynı zamanda şehrin kalbinin attığı yerdir Katalonya Meydanı ile birlikte. Sağlı sollu dizilmiş kafe ve restoranlarda yemek yiyebilir, deniz kenarına doğru inerken sağ tarafta bulunan Barselona meyve sebze pazarından taze meyveler alabilirsiniz.
Gece hayatı için de tercih edeceğiniz bir yer olabilir Las Ramblas. Ara sokaklarda pek çok club ve bar bulunur. Ayrıca cadde üstünde yaz akşamları pek çok sokak sanatçısı hünerlerini sergilemektedirler. Bu gösterileri de izleyebilirsiniz.
Barselona’ya gitmişken paella yemeden ve sangria içmeden dönmek ise tabi ki olmaz. Paella bizdeki domatesli pilava benziyor fakat üzerine deniz veya et ürünleri konuluyor ve Katalanların en meşhur yiyeceği. Sangria ise Barselona ile özdeşleşmiş hafif bir içkidir. Sangria içerken yine bölgeye özel tapas adı verilen mezelerden de tadabilirsiniz.
Barselona’da diğer pek çok İspanyol şehri gibi gece hayatının geç başladığını ve akşam yemeklerinin geç yenildiğini hatırlatmakta ise fayda var. İspanyollar öğle yemeğini 14:00'ten sonra yiyorlar genellikle. Akşam yemeği ise 23:00 civarında yeniyor. Ne de olsa burası Barselona, yani bir nevi “uykusuz gecelerin kenti”…
Muhteşem bir Barselona gezisi diliyoruz sizlere.

0 yorum :

Yorum Gönder