Bali Adası

Posted by Unknown On 11 Mayıs 2013 Cumartesi 0 yorum
Bali Adası Gezilecek Yerler - Bali Adası Tarihi MekanlarBali, milattan önce 2000 yıllarında Tayvan'dan göç eden Avusturonezyalılar tarafından yerleşim birimi olarak kullanıldı. Bu nedenle Bali halkı kültür ve dil bağlamında Filipinler ve Okyanusya ile benzerlikler gösterir.
Avrupalıların Bali adasına ilk gelişleri 1597 yılında Hollandalı kâşif Cornelis de Houtman tarafından gerçekleştirilir. Bundan önce 1585 yılında bir Portekiz gemisi de Bali adasında karaya oturmuştur.
1930'larda antropolog Margaret Mead ve Gregory Bateson, sanatçı Miguel Covarrubias ve Walter Spies ve müzikolog Colin McPhee Bali ürettikleri eserlerle Bali’yi batı turizmiyle tanıştırdılar.
Kuta Bölgesi, Bali’nin eğlence ve plaj keyfinin kalbi konumunda bulunuyor. Dünyaca ünlü Bali Masajı, Kuta Bölgesi’nin eşsiz plajlarında, güneş keyfinin ya da palmiye ağaçlarının gölgesinin altında yapılıyor.
Bali Adası’nın sanat merkezi ise Ubud Bölgesi’nde bulunuyor. Birçok tapınağın, gezilecek yerlerin toplandığı bölge olan Ubud’da Maymunlar Ormanı'nı mutlaka görmelisiniz.
Jurang Kuş Parkı, eğlence adası Sentosa, Botanik Bahçeleri, Orchard Caddesi ve limanları ile birlikte Singapur alışveriş, eğlence ve bin bir çeşit mutfak olanaklarıyla Bali'deki dinlenme keyfinizi pekiştirecektir. Kuta, Sanur ve Ubud çevresinde rafting, kayak, trekking ve bisikletlerle çevre gezisi yapmak için adresiniz: Sobek Adanın en sakin yeri Jimbaran...
Alışveriş adına Endonezya da en çok rastlayacağınız şey; ada halkının yapmış olduğu ürünler olacaktır. Bali adaları, tahta oymacılığı ile dünyaca meşhur olmuştur. Ubud bölgesinde ise, sanat eserleri ve tablo alabilirsiniz.
Pirinç üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri Endonezya olduğu için Bali mutfağının temel maddesi de pirinç ve çeşitli baharatlar. Sarı pirinçten yapılan Nasi Kuning en bilinen yemeklerden.

0 yorum :

Yorum Gönder